Patlidžan punjen tunjevinom
Sastojci
Instrukcije
Prepolovite patlidžan uzduž i izdubite unutrašnjost.
Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, pospite uljem, posolite i pobiberite.
Pecite 20 minuta na 180 °C.
U međuvremenu izdrobite meso patlidžana koje ste izdubili.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite luk, zatim dodajte izdrobljeni patlidžan i dinstajte 10 minuta.
Skinite s vatre i stavite u veću posudu.
Dodajte tunjevinu, prezlu, origano, vlasac, 1 kašikicu ribane limunove kore, bijeli luk i jaja.
Dobro promiješajte, pa ovom smjesom napunite topao patlidžan.
Pospite parmezanom i pecite 35 minuta u rerni.
Dok se patlidžan peče zagrijte paradajz sos i poslužite uz patlidžan.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.