Patlidžan sa sirom trapistom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 45 minuta
Sastojci
Patlidžan:
1 komad
Paradajz sos:
200 mililitara
Sir trapist:
200 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Patlidžan operite, izrežite na kolutove i posolite.
Ostavite da odstoji pola sata, kako bi se odstranila gorčina.
Ispecite patlidžan u tavi, na zagrijanom ulju s obje strane.
Nakon što se ispeče, stavite ga u vatrostalnu posudu, pospite paradajz sososm, naribanim trapistom i stavite u zagrijanu rernu da se zapeče i istopi sir.
Jelo poslužite kao prilog nekom drugom jelu od mesa.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.