Pečeno pile s limunom
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C. Obložite tepsiju za folijom za pečenje.
Stavite pile u tavu, premažite ga (uz pomoć četkice) sa 1 kašikom ulja. Iscijedite po 1 krišku limuna i limesa po piletu.
Lagano zgnječeni bijeli luk premažite po piletu, ostatak stavite u šupljinu. Začinite sa soli i biberom.
Dodajte luk, paprike, origano, ostatak ulja i preostale kriške limuna i limesa u zdjelu.
Saspite smjesu iz zdjele oko pileta u tepsiju. Prekrijte folijom i pecite 40 minuta. Skinite foliju i pecite još 30 minuta ili dok pile ne dobije zlatnu boju.
Koristite kliješta da bi iscijedili preostali sok iz pola limuna i pola limesa. Pecite još 10 minuta dok pile ne apsorbira sok.
Izrežite piletinu na komade. Poslužite uz pečeno povrće, limun i limes.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.