Pečena jagnjetina
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Jagnječi kotleti:
12 komada
Hljeb:
Po želji
Slatka paprika:
3/2 kasika
Mljeveni biber:
1 kašičica
Mljeveni kumin:
3 kašičice
Mljeveni korijander:
2 kašičice
Cimet:
2 kašičice
Bijeli luk:
2 kašičice
Mljeveni kardamon:
1 kašičica
Anis:
1/2 kašičice
Mljeveni orasi:
1 prstohvat
Instrukcije
Izmiješajte začine u zdjeli.
Dodajte ulje i ponovo izmiješajte.
Premažite jagnjeće kotlete sa smjesom i stavite na hladno mjesto oko 30 minuta.
Zagrijte roštilj na srednjoj temperaturi a zatim stavite kotlete i pecite po 3 minute sa svake strane ili po zelji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.