Pečena mješavina makarona i mljevenog mesa

Sastojci
Instrukcije
Makarone skuhati po uputama s vrećice i ocijediti.
Luk propržiti u šerpi, na masnoći, zatim dodati mljevenu govedinu i pržiti dok ne dobije smeđu boju.
Umiješati paradajz sos i sol.
Polovinu pripremljenih makarona staviti u pleh premazan uljem, pa preko njih posuti pripremljenu mljevenu govedinu u sosu.
Pomiješati 50 gr parmezana sa cimetom, posuti preko govedine, pa dodati i preostale makarone.
Mlijeko kuhati u šerpi sa maslacem dok se maslac ne istopi, pa ½ ove smjese umiješati sa umućenim jajima i vratiti u šerpu s mlijekom.
Mješavinu mlijeka, jaja i maslaca preliti preko makarona, posuti preostalim sirom i peći oko 45 minuta na 170 °C.
Pečene makarone posuti muškatnim oraščićem i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.