Pečena pasta bolonjez

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Pečena pasta bolonjez

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Tikvice:
1 komad
Mljevena govedina:
150 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz sos:
400 mililitara
Makaroni:
150 grama
Origano:
1 kašičica
Sir za picu:
100 grama
Peršun:
4 lista

Instrukcije

  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni luk, pa dodajte tikvicu izrezanu na kockice i pržite oko 5 minuta.

  2. Dodajte mljevenu govedinu i bijeli luk.

  3. Pržite uz povremeno miješanje dok meso ne dobije smeđkastu boju.

  4. Dodajte pasta sos, makarone, origano i 1 l hladne vode.

  5. Miješajte dok ne izjednačite sastojke.

  6. Kada smjesa proključa smanjite temperaturu, pa kuhajte 12 minuta dok tjestenina ne omekša, a sos se zgusne.

  7. Dodajte sol i biber po želji.

  8. Pospite ovu mješavinu sirom i pecite oko 10 minuta.

  9. Pospite peršunom i poslužite jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.