Pečena pasta bolonjez
Sastojci
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni luk, pa dodajte tikvicu izrezanu na kockice i pržite oko 5 minuta.
Dodajte mljevenu govedinu i bijeli luk.
Pržite uz povremeno miješanje dok meso ne dobije smeđkastu boju.
Dodajte pasta sos, makarone, origano i 1 l hladne vode.
Miješajte dok ne izjednačite sastojke.
Kada smjesa proključa smanjite temperaturu, pa kuhajte 12 minuta dok tjestenina ne omekša, a sos se zgusne.
Dodajte sol i biber po želji.
Pospite ovu mješavinu sirom i pecite oko 10 minuta.
Pospite peršunom i poslužite jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.