Pečena pastrmka
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Pastrmka:
2 komada
Voda:
1/4 šolje
Lišće estragona:
1/2 šolje
Ocat:
1/2 šolje
Senf:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Luk:
1/2 kašike
Biber:
1/4 kašičice
Limun:
Po želji
Instrukcije
Dodajte vodu, estragon lišće i ocat u lonac.
Dovedite do ključanja.
Skinite sa toplote i dodajte senf, mljeveni luk, sol i biber.
Prelijte pastrmke s napravljenom marinadom a zatim ostavite u frižider 3-4 sata da marinira.
Marinirane pastrmke pecite na ugljenom roštilju.
Prilikom pečenja, svakih 3-4 minute premažite ribe napravljenom marinadom.
Poslužite pečenu ribu uz kriške limuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.