Pečena pileća krilca s bijelim lukom i začinskim biljem

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Pečena pileća krilca s bijelim lukom i začinskim biljem

Sastojci

Pileća krilca:
450 grama
Prašak za pecivo:
2 kašičice
Sol:
2 kašičice
Maslinovo ulje:
3 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Bosiljak:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Timijan:
1 kašičica
Peršun:
1 kašika
Biber:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Zagrijati rernu na 200˚C.

  2. Posušite pileća krilca pomoću papirnatog ubrusa.

  3. U zdjeli, pomiješajte prašak za pecivo i sol dok piletina nije temeljito prekrivena.

  4. Pecite na rešetki za pečenje oko 1 sat, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, okrećući svakih 20 minuta. (Za najbolje rezultate, stavite rešetku za pečenje na pleh obložen papirom za pečenje ili folijom kako biste uhvatili sokove).

  5. U tavi, zagrijte maslinovo ulje i sitno sjeckani bijeli luk na srednje jakoj vatri oko 30 sekundi, ili dok bijeli luk ne počne otpuštati svoj okus.

  6. Dodajte preostale začine i bilje.

  7. Kada se sve sjedini, dodajte pečena krilca i miješajte dok potpuno ne budu obložena.

  8. Poslužite uz omiljeni prilog ili umak za umakanje.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.