Pečena pileća krilca s bijelim lukom i začinskim biljem
Sastojci
Instrukcije
Zagrijati rernu na 200˚C.
Posušite pileća krilca pomoću papirnatog ubrusa.
U zdjeli, pomiješajte prašak za pecivo i sol dok piletina nije temeljito prekrivena.
Pecite na rešetki za pečenje oko 1 sat, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, okrećući svakih 20 minuta. (Za najbolje rezultate, stavite rešetku za pečenje na pleh obložen papirom za pečenje ili folijom kako biste uhvatili sokove).
U tavi, zagrijte maslinovo ulje i sitno sjeckani bijeli luk na srednje jakoj vatri oko 30 sekundi, ili dok bijeli luk ne počne otpuštati svoj okus.
Dodajte preostale začine i bilje.
Kada se sve sjedini, dodajte pečena krilca i miješajte dok potpuno ne budu obložena.
Poslužite uz omiljeni prilog ili umak za umakanje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.