Pečena pileća prsa sa bijelim lukom
Sastojci
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom ulju propržite samljeveni ili rendani bijeli luk.
Nakon što se proprži, bijeli luk skinite s vatre, pa umiješajte smeđi šećer.
Ukoliko želite, dodajte i neke druge začine, pa sve izmiješajte.
Stavite pileća prsa u manji pleh obložen aluminijskom folijom premazanoj uljem.
Premažite ih smjesom od šećera i bijelog luka, pa ih pospite sa malo bibera i soli.
Pecite u rerni na 200 °C 15-20 minuta, zavisno od debljine pilećih prsa.
Poslužite uz omiljeni prilog od povrća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.