Pečena piletina s lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Piletina:
1 kilogram
Crveni luk:
2 glavice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Pileća supa:
2 šolje
Maslo:
1/2 šolje
Paradajz:
1 komad
Instrukcije
Isjeckati piletinu na komadiće, a zatim složite u podmazanu posudu za pečenje.
Staviti luk sa piletinom, dodajte pileću supu, i dodajte nasjeckani paradajz.
Umiješajte maslo i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.