Pečena piletina s povrćem i rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krem supa od gljiva:
200 mililitara
Voda:
1 šoljica
Riža:
200 grama
Smrznuto povrće:
500 grama
Cheddar sir:
1 šoljica
Pileći fileti:
6 komada
Paprika:
Po želji
Instrukcije
Izmiješajte supu, rižu, povrće i pola sira.
Stavite u posudu za pečenje pa začinite po želji.
Stavite filete preko i pospite paprikom pa poklopite.
Stavite u rernu i pecite 60 minuta na temperaturi od 190 °C.
Pospite s preostalim sirom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.