Pečena piletina s povrćem i rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 5 minuta
Pečena piletina s povrćem i rižom

Sastojci

Krem supa od gljiva:
200 mililitara
Voda:
1 šoljica
Riža:
200 grama
Smrznuto povrće:
500 grama
Cheddar sir:
1 šoljica
Pileći fileti:
6 komada
Paprika:
Po želji

Instrukcije

  1. Izmiješajte supu, rižu, povrće i pola sira.

  2. Stavite u posudu za pečenje pa začinite po želji.

  3. Stavite filete preko i pospite paprikom pa poklopite.

  4. Stavite u rernu i pecite 60 minuta na temperaturi od 190 °C.

  5. Pospite s preostalim sirom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.