Pečena piletina s začinskim biljem

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Pečena piletina s začinskim biljem

Sastojci

Maslo:
60 grama
Pile:
1 komad
Bijelo vino:
125 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Mješavina začina:
4 kašike

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u tavi.

  2. Začinite piletinu sa soli i biberom i pecite u tavi s obje strane oko 5 minuta, ili dok ne dobije smeđu boju. Izvadite piletinu na tanjir.

  3. Dodajte vino u tavu i kuhajte lagano oko 2-3 minute a zatim vratite piletinu i pirjajte 15 minuta.

  4. Umiješajte začinsko bilje, poklopite i kuhajte dok piletina ne omkeša, još 15 minuta.

  5. Izvadite piletinu i stavite u posude za posluživanje, prelijte s dobivenim saftom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.