Pečena piletina sa povrćem
Sastojci
Instrukcije
Stavit maslac u non-stick tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi.
Dodajte piletinu i kuhajte po 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju.
Prebacite u posudu za pečenje (bitno je da ima dovoljno prostora ).
Dodajte krompire u tavu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Pomiješajte s piletinom bijeli luk i luk kozjak.
Iscijedite preko piletine limun i začinite. Pospite s pola estragona i pecite u pećnici 30 minuta.
Prenesite piletinu i povrće na tanjire za posluživanje.
Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi.
Dodajte vino, osnovu, senf i kuhajte, uz miješanje 3-4 minuta dok ne dobijete smjesu.
Prelijte preko piletine i ukrasite sa preostalim estragonom. Poslužite uz zelenu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.