Pečena piletina sa povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Pečena piletina sa povrćem

Sastojci

Neslani maslac:
1 kašika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Piletina:
4 komada
Krompir:
2 komada
Bijeli luk:
4 komada
Luk kozjak:
6 glavica
Limun:
1 komad
Estragon:
3 kašike
Suho bijelo vino:
250 mililitara
Pileća osnova:
250 mililitara
Senf:
2 kašike

Instrukcije

  1. Stavit maslac u non-stick tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte piletinu i kuhajte po 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju.

  3. Prebacite u posudu za pečenje (bitno je da ima dovoljno prostora ).

  4. Dodajte krompire u tavu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

  5. Pomiješajte s piletinom bijeli luk i luk kozjak.

  6. Iscijedite preko piletine limun i začinite. Pospite s pola estragona i pecite u pećnici 30 minuta.

  7. Prenesite piletinu i povrće na tanjire za posluživanje.

  8. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi.

  9. Dodajte vino, osnovu, senf i kuhajte, uz miješanje 3-4 minuta dok ne dobijete smjesu.

  10. Prelijte preko piletine i ukrasite sa preostalim estragonom. Poslužite uz zelenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.