Pečena piletina sa sirom i umakom od paradajza
Sastojci
Instrukcije
Zagrijati rernu na 180°C.
Stavite pileća prsa u nezagrijanu posudu za pečenje. Posipajte preko pilećih prsa italijanske začine, luk u prahu, so i biber. Prelijte paradajz umakom preko pilećih prsa i promiješajte dok piletina nije potpuno prekrivena. Posipajte preko rendanog mozzarelle sira, fafarone i papričicu.
Pecite 20–25 minuta, ili dok unutrašnja temperatura pilećih prsa ne dostigne 75°C.
Izvadite pečenu piletinu iz rerne i uključite gornji grijač na visoku temperaturu.
Stavite pečenu piletinu ispod gornjeg grijača i pecite oko 3 minute, ili dok sir ne postane zlatno smeđ (pažljivo pazite jer se može brzo izgorjeti). Izvadite pečenu piletinu iz rerne i ostavite da se hladi oko 10 minuta.
Poslužite piletinu s rendanim Parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.