Pečena purica
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Purica:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Maslo:
Po želji
Mrkve:
1 komad
Ružmarin:
1 kašika
Osnova:
6 šolja
Instrukcije
Napunite puricu s lukom, mrkvom i ružmarinom i premažite je s rastopljenim maslom.
Stavite puricu u posudu za pečenje tako da su prsa prema dole.
Dodajte osnovu i pecite 60 minuta na temperaturi od 260 °C.
Smanjite temperaturu na 230 °C, okrenite i pecite još 60 minuta ili dok purica ne bude pečena.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.