Pečena riba s parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Fileti bakalara:
450 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Vrhnje:
4 kašike
Parmezan:
4 kašike
Paprika:
1/4 kašičice
Estragon:
3 kašičice
Zeleni luk:
3 glavice
Paradajz:
1 komad
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
Stavite filete u podmazanu posudu za pečenje i začinite sa soli i biberom.
U manjoj posudi pomiješajte vrhnje, parmezan, papriku i estragon.
Prelijte smjesu s vrhnjem preko fileta, stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
Izvadite i poslužite s paradajzom i zelenim lukom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.