Pečena teleća koljenica

Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 5 minuta
Pečena teleća koljenica

Sastojci

Teleća koljenica:
3/2 komad
Ulje:
2 kašike
Majčina dušica:
2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Voda:
125 mililitara
Svijetlo pivo:
125 mililitara
Crveni luk:
250 grama
Limun:
Po želji
Kupus salata:
Po želji

Instrukcije

  1. Izmiješajte ulje, majčinu dušicu i sol a dobivenom smjesom premažite koljenicu.

  2. Stavite koljenicu u posudu za pečenje, poredajte glavice luka i pecite u zagrijanoj pećnici.

  3. Pomiješajte vodu i pivo te zalijevajte koljenicu konstantno tokom pečenja.

  4. Nakon 90 minuta pečenja, kada meso omekša, izvadite ga zajedno sa lukom na posudu za posluživanje.

  5. Saft od pečenja po želji malo još ukuhajte i posolite.

  6. Ukrasite limunom i poslužite uz kupus salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.