Pečene gljive punjene sirom
Sastojci
Instrukcije
Gljive očistite, pažljivo odstranite njihove stabljike(drške)i izdrobite ih.
U tavu sa zagrijanim uljem dodajte izdrobljene stabljike i i bijeli luk.
Pržite dok tekućina ne ispari, pazeći da ne izgori luk.
Ostavite na stranu da se ohladi, pa dodajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i papriku.
Smjesa bi trebala biti vrlo gusta.
Svaku gljivu napunite ovom smjesom, pa ih poredajte na pleh za pečenje premazana uljem.
Pecite 20 minuta na 175°C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.