Pečene gljive sa bijelim lukom i curryem

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 5 minuta
Pečene gljive sa bijelim lukom i curryem

Sastojci

Gljive:
500 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Brašno:
5/4 solja
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Voda:
3/2 solja
Curry u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
Po želji
Ulja:
Po želji
Crveni luk:
1 glavica

Instrukcije

  1. Dobro umutite brašno sa kukuruznim škrobom, soli, biberom, curryem i vodom. Ostavite da smjesa odstoji 10 minuta.

  2. Umiješajte bijeli luk, crveni luk i gljive.

  3. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive i pecite 5 minuta ili dok ne dobiju smeđu boju.

  4. Skinite s vatre i poslužite se.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.