Pečene ribe sa sirom i povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Ribe:
1 kilogram
Paradajz:
8 komada
Crne masline:
1 šolja
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
1 glavica
Feta sir:
200 grama
Maslinovo ulje:
Po želji
Instrukcije
Premazati ribe maslinovim uljem i staviti u posudu za pečenje.
Peći 20 minuta u rerni na temperaturi od 170 °C.
U međuvremenu zagrijati ulje u tavi, dodati crveni luk, bijeli luk, paradajz i masline.
Kuhati dok se paradajz ne raspadne.
Nekoliko minuta prije nego ribe budu pečene, posuti ih sirom i zadržati ih u rerni dok se sir ne istopi.
Izvaditi ih iz rerne, posuti smjesom od povrća i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.