Pečeni fileti soma
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Slatka paprika:
2 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Ljuta paprika:
Po želji
Šećer:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
Po želji
Fileti soma:
2 komada
Bijeli luk:
1 češanj
Maslinovo ulje:
1 kašika
Instrukcije
U zdjeli pomiješati slatku papriku, origano, majčinu dušicu, ljutu papriku, šećer sol i biber.
Pripremljenom smjesom premazati filete s obje strane.
U većoj tavi zagrijati maslinovo ulje, propržiti luk, pa ga odstraniti iz masnoće.
Maslinovom ulju dodati filete i peći ih 20-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.