Pečeni filieti na roštilju s prilogom
Sastojci
Instrukcije
Kombinirajte začine, bijeli luk, papriku i 1 kašiku hladne vode u plitkoj keramičkoj zdjeli.
Dodajte piletinu i umiješajte.
Pomastite roštilj uljem iz spreja. Zagrijte na srednju temperaturu.
Pecite piletinu 6-8 minuta sa svake strane ili dok ne bude dovoljno pečena.
Prenesite u tanjir, poklopite i ostavite 5 minuta.
Stavite prepolovljene limunove na roštilj, okrenite odrezanu stranu prema dole. Pecite 1 minutu ili dok se ne zapeče.
U međuvremenu, u lonac kipuće vode dodajte kukuruz i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite.
Poslužite piletinu s rižom, kukuruzom i limunom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.