Azijski pečeni krompir i mrkva sa kuskusom
Sastojci
Instrukcije
Pecite oguljene polovice krompira u pećnici 20 minuta na temperaturi od 200 °C. Nakon 20 minuta izvadite krompir iz pećnice i narežite na kockice.
U tavu dodajte mrkvu, sok od naranže i vodu pa pirjajte 5 minuta.
Zagrijte maslo u drugoj tavi, pa u nju prespite smjesu s mrkvom, bananu, kurkum, ljutu papriku, sol i kockice krompira i sve izmješajte.
Poklopite i kuhajte 30 minuta a zatim skinite sa toplote i poslužite uz kuskus.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.