Azijski pečeni krompir i mrkva sa kuskusom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 6 minuta
Azijski pečeni krompir i mrkva sa kuskusom

Sastojci

Krompir:
3 komada
Mrkva:
450 grama
Sok od narandže:
1 šolja
Voda:
1/4 šolje
Ljuta papričica:
1/4 kašičice
Kurkum:
1 kašičica
Banana:
1 komad
Kuskus:
Po želji

Instrukcije

  1. Pecite oguljene polovice krompira u pećnici 20 minuta na temperaturi od 200 °C. Nakon 20 minuta izvadite krompir iz pećnice i narežite na kockice.

  2. U tavu dodajte mrkvu, sok od naranže i vodu pa pirjajte 5 minuta.

  3. Zagrijte maslo u drugoj tavi, pa u nju prespite smjesu s mrkvom, bananu, kurkum, ljutu papriku, sol i kockice krompira i sve izmješajte.

  4. Poklopite i kuhajte 30 minuta a zatim skinite sa toplote i poslužite uz kuskus.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.