Pečeni krompir s ružmarinom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
700 grama
Ružmarin:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Bijeli luk:
3 češnja
Maslinovo ulje:
Po želji
Instrukcije
Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje.
Pospite sa soli, bijelim lukom i ružmarinom, sve dobro promiješajte i stavite u pećnicu.
Pecite 35 minuta na temperaturi od 200 °C, uz povremeno miješanje.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.