Pečeni krompir s jajima i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krompir:
4 komada
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Muškantni oraščić:
1/4 kašičice
Ulje:
3 kašike
Cheddar sir:
1/2 šolje
Jaja:
4 komada
Mlijeko:
3/4 lista
Instrukcije
Začinite krompir sa soli, biberom i muškatnim oraščićima a zatim stavite u tavu i pržite dok krompir ne dobije smeđu boju.
Stavite proprženi krompir u posudu za pečenje.
Pospite sa sirom a zatim prelijte s jajima i na kraju s mlijekom.
Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.