Pečeni krompir s jajima i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Pečeni krompir s jajima i sirom

Sastojci

Krompir:
4 komada
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Muškantni oraščić:
1/4 kašičice
Ulje:
3 kašike
Cheddar sir:
1/2 šolje
Jaja:
4 komada
Mlijeko:
3/4 lista

Instrukcije

  1. Začinite krompir sa soli, biberom i muškatnim oraščićima a zatim stavite u tavu i pržite dok krompir ne dobije smeđu boju.

  2. Stavite proprženi krompir u posudu za pečenje.

  3. Pospite sa sirom a zatim prelijte s jajima i na kraju s mlijekom.

  4. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.