Pečeni krompir sa crvenim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krompir:
1 kilogram
Crveni luk:
2 glavice
Maslinovo ulje:
2 kašike
Peršun:
1 kašika
Ružmarin:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
Pomiješajte krompir sa crvenim lukom, maslinovim ulje, peršunom i ružmarinom.
Stavite krompir u posudu za pečenje a zatim u pećnicu. Pecite 40 minuta ili dok krompir ne bude pečen.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.