Pečeni krompir sa kobasicama i piletinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
5 komada
Sol:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Paprika:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Kobasice:
250 grama
Pileći fileti:
4 komada
Ulje kanole:
2 kašike
Instrukcije
Pomiješajte u manjoj zdjeli sol, origano, papriku i bijeli luk pa smjesu pospite po piletini.
Poredajte krompire u podmazanu posudu za pečenje.
Rasporedite kobasice i piletinu preko krompira. Pospite uljem i preostalim začinima.
Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.