Pečeni krompir sa kobasicama i piletinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni krompir sa kobasicama i piletinom

Sastojci

Krompir:
5 komada
Sol:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Paprika:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Kobasice:
250 grama
Pileći fileti:
4 komada
Ulje kanole:
2 kašike

Instrukcije

  1. Pomiješajte u manjoj zdjeli sol, origano, papriku i bijeli luk pa smjesu pospite po piletini.

  2. Poredajte krompire u podmazanu posudu za pečenje.

  3. Rasporedite kobasice i piletinu preko krompira. Pospite uljem i preostalim začinima.

  4. Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 200 °C.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.