Pečeni krompir sa ružmarinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mladi krompir:
8 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
6 češanja
Ružmarin:
2 kašike
Biber:
1/2 kašičice
Maslinovo ulje:
1 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Peršun:
Po želji
Zelena salata:
4 šolje
Instrukcije
U posudu za pečenje pomiješajte krompir, crveni luk, bijeli luk, ružmarin, biber i maslinovo ulje.
Stavite posudu u pećnicu i pecite 60 minuta, na temperaturi od 230 °C, uz povremeno miješanje.
Izvadite iz pećnice, umiješajte sok od limuna, pospite sa peršunom i poslužite sa zelenom salatom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.