Pečeni kukuruz s parmezanom i majonezom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Pečeni kukuruz s parmezanom i majonezom

Sastojci

Majoneza:
120 mililitara
Kukuruz:
5 komada
Parmezan:
250 grama
Chilli:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Tanki sloj majoneze premažite preko svakog kukuruza.

  2. Pospite zatim svaki premazani kukuruz parmezanom, chilijem, soli i biberom.

  3. Svaki kukuruz umotajte u foliju i stavite na roštilj premazan masnoćom.

  4. Pecite na roštilju uz povremeno okretanje 10-ak minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.