Pečeni kukuruz s parmezanom i majonezom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Majoneza:
120 mililitara
Kukuruz:
5 komada
Parmezan:
250 grama
Chilli:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Instrukcije
Tanki sloj majoneze premažite preko svakog kukuruza.
Pospite zatim svaki premazani kukuruz parmezanom, chilijem, soli i biberom.
Svaki kukuruz umotajte u foliju i stavite na roštilj premazan masnoćom.
Pecite na roštilju uz povremeno okretanje 10-ak minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.