Pečeni luk u vinu
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Crveni luk:
4 glavice
Margarin:
1/4 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Bijelo vino:
1/4 šolje
Parmezan:
1/4 šolje
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
Ispecite luk a zaitm ga narežite na četvrtine i ogulite.
Zagrijte margarin u većoj tavi na visokoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i propržite ga.
Skinite s vatre, umiješajte vino , sir i peršun.
Prelijte preko crvenog luka i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.