Pečeni makaroni sa sirom
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C.
U velikom loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu na al dente (čvrsto ali ne tvrdo)
Dok se tjestenina kuha, u posebnom loncu rastopite maslac. Dodajte brašno i senf i miješajte oko 5 minuta, pazite da ne bude grudvica. Umiješajte mlijeko, luk, lovorov list i papriku. Nakon deset minuta kuhanja izvadite lovorov list.
Postepeno dodajte jaja. Umiješajte 3/4 sira. Začinite sa soli i biberom. Dodajte makarone i čitavu smjesu prespite u tepsiju. Prekrijte sa preostalim sirom.
Rastopite maslac u tavi i umiješajte sa prezlom, pa pospite makarone istim. Pecite 30 minuta. Izvadite iz peći i nakon 5 minuta poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.