Pečeni odrezak u umaku s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Odrezak:
1 komad
Gljive:
100 grama
Maslo:
2 kašike
Brandy:
1 kašičica
Goveđa supa:
1/4 šolje
Senf:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Začinite odrezak sa soli i biberom a zatim premažite sa senfom.
Zagrijte 1 kašiku masla u tavi, dodajte odrezak i pecite s obje strane dok ne dobije smeđu boju.
U drugoj tavi zagrijte ostatak masla, umiješajte gljive, sol, brandy i supu.
Dinstajte 1-2 minute, a zatim dodajte odrezak i dovedite smjesu do ključanja.
Skinite s toplote i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.