Pečeni patlidžan sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 30 minuta
Pečeni patlidžan sa sirom

Sastojci

Patlidžan:
500 grama
Parmezan:
200 grama
Mozzarela:
400 grama
Paradajz sos:
300 mililitara
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Patlidžan izrežite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji 20-ak minuta kako bi se odstranila gorčina.

  2. Vatrostalnu posudu za pečenje premažite uljem i redajte jedan sloj patlidžana, zatim pospite parmezan, mozzarellu (manju količinu ostavite za posipanje na kraju) i paradajz sos.

  3. Postupak ponovite još jedanput, pa smjesu stavite u rernu.

  4. Pecite u poklopljenoj posudi 40 minuta na 170 °C, zatim smjesu pospite preostalom mozzarelom i vratite u rernu nekoliko minuta dok se ne istopi sir.

  5. Jelo poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.