Pečeni patlidžan sa sirom
Sastojci
Instrukcije
Patlidžan izrežite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji 20-ak minuta kako bi se odstranila gorčina.
Vatrostalnu posudu za pečenje premažite uljem i redajte jedan sloj patlidžana, zatim pospite parmezan, mozzarellu (manju količinu ostavite za posipanje na kraju) i paradajz sos.
Postupak ponovite još jedanput, pa smjesu stavite u rernu.
Pecite u poklopljenoj posudi 40 minuta na 170 °C, zatim smjesu pospite preostalom mozzarelom i vratite u rernu nekoliko minuta dok se ne istopi sir.
Jelo poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.