Pečeni riblji fileti sa senfom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Pečeni riblji fileti sa senfom

Sastojci

Riblji fileti:
4 komada
Maslo:
4 kašike
Senf:
4 kašike
Sok od limuna:
4 kašike
Worcestershire umak:
2 kašike
Prezla:
6 kašika
Peršun:
Po želji
Limun:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 230 °C.

  2. U podmazanu posudu za pečenje poredajte filete te ih začinite sa soli i biberom.

  3. Pomiješajte u manjoj zdjeli maslo, senf, limunov sok i Worcestershire umak.

  4. Prelijte filete sa smjesom od senfa a zatim i sa prezlom.

  5. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta.

  6. Izvadite, pospite sa peršunom i ukrasite sa kriškama limuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.