Pečeni riblji fileti sa senfom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Riblji fileti:
4 komada
Maslo:
4 kašike
Senf:
4 kašike
Sok od limuna:
4 kašike
Worcestershire umak:
2 kašike
Prezla:
6 kašika
Peršun:
Po želji
Limun:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 230 °C.
U podmazanu posudu za pečenje poredajte filete te ih začinite sa soli i biberom.
Pomiješajte u manjoj zdjeli maslo, senf, limunov sok i Worcestershire umak.
Prelijte filete sa smjesom od senfa a zatim i sa prezlom.
Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta.
Izvadite, pospite sa peršunom i ukrasite sa kriškama limuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.