Pečeno pile
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 °C i premažite tavu uljem.
Odstranice višak masnoće s pileta. Odbacite vrat. Isperite pile hladnom vodom uključujući i šupljinu.
Posušite pile suhom krpom i začinite sa soli i biberom.
Iscijedite limun po piletu i nježno premažite a zatim ubacite limun u šupljinu.
Zavežite noge s kuharskim koncem.
Premažite pile s uljem. Začinite s soli i biberom.
Stavite u tavu tako da su prsa okrenuta prema gore. Pecite oko 1 sat.
Prekrijte i sačekajte 10 minuta. Poslužite uz pečeno povrće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.