Pečeno pile s ružmarinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 75 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Pile:
1 komad
Maslo:
1 kašika
Crveni krompir:
4 komada
Mrkve:
2 šoljice
Celer:
2 komada
Bijeli luk:
12 češanja
Ružmarin:
3/2 kasicica
Pileća osnova:
1 šolja
Sok od narandže:
1/2 šoljice
Instrukcije
Premažite pile s maslom a zatim ga premjestite u posudu za pečenje zajedno sa povrćem.
Začinite s ružmarinom.
Pomiješajte pileću osnovu i sok od narandže. Sa pola te smjese prelijte pile i povrće.
Stavite u rernu i pecite 45 minuta na temperaturi od 190 °C.
Promiješajte povrće a zatim dodajte preostalu smjesu.
Pecite još 30 minuta ili dok pile ne bude pečeno.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.