Pečeno pile s ružmarinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 75 minutaPriprema: 15 minuta
Pečeno pile s ružmarinom

Sastojci

Pile:
1 komad
Maslo:
1 kašika
Crveni krompir:
4 komada
Mrkve:
2 šoljice
Celer:
2 komada
Bijeli luk:
12 češanja
Ružmarin:
3/2 kasicica
Pileća osnova:
1 šolja
Sok od narandže:
1/2 šoljice

Instrukcije

  1. Premažite pile s maslom a zatim ga premjestite u posudu za pečenje zajedno sa povrćem.

  2. Začinite s ružmarinom.

  3. Pomiješajte pileću osnovu i sok od narandže. Sa pola te smjese prelijte pile i povrće.

  4. Stavite u rernu i pecite 45 minuta na temperaturi od 190 °C.

  5. Promiješajte povrće a zatim dodajte preostalu smjesu.

  6. Pecite još 30 minuta ili dok pile ne bude pečeno.

  7. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.