Pečeno povrće
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Mrkve:
2 komada
Repa:
3 komada
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz:
4 komada
Bijeli krompir:
2 komada
Crveni krompir:
3 komada
Maslo:
4 kašike
Voda:
3/4 šolje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Pomiješajte mrkvu, repu, luk, krompir, maslo i vodu u posudi za pečenje.
Stavite posudu u pećnicu i pecite na umjerenoj temperaturi 45 minuta ili dok povrće ne bude pečeno.
Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.