Pečeno voće s umakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Narandže:
2 komada
Brašno:
3 šolje
Šećer:
1/2 šolje
Sol:
3 kašičice
Kokos:
1/2 šolje
Ananas:
1 komad
Kruška:
1 komad
Breskva:
1 komad
Maslo:
Po želji
Sok od ananasa:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U tavi zagrijte maslo a zatim dodajte narandže, brašno, šećer i sol.
Kuhajte uz dodavanje soka od ananasa.
Kad ste dobili kremast umak dodajte kokos i izmiješajte.
Ostalo narezano voće stavite u posudu za pečenje.
Prelijte gore navedenim umakom od narandže.
Pecite 20 minuta a zatim izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.