Pikantni račići s bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Račići:
400 grama
Bijeli luk:
3 češnja
Maslo:
2 kašike
Sherry:
3 kašike
Limun:
1 kriška
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Kopar:
3 komada
Instrukcije
Otopite račiće na sobnoj temperaturi.
Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte maslo, bijeli luk i račiće.
Propržite i začinite sa soli i biberom.
Premjesite račiće u posudu za posluživanje, dodajte limun i grančice kopra.
Poslužite uz bijeli hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.