Pile u povrću

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 10 minuta
Pile u povrću

Sastojci

Pile:
1 komad
Brašno:
3/2 kasika
Mrkve:
180 grama
Krompir:
450 grama
Maslo:
25 grama
Supa:
125 mililitara
Luk:
2 glavice
Šećer:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Umiješajte polovice pileta u sol, biber i brašno.

  2. Zagrijte maslo u tavi i u maslu propržite piletinu dok ne dobije rumenu boju sa svih strana.

  3. Kada porumeni, ostavite piletinu na stranu a masnoću iz tave prebacite u zdjelu.

  4. Dodajte šećer u zdjelu sa masnoćom i ostavite da se smjesa karamelizira.

  5. Nakon što se masnoća karamelizirala, vratite je u tavu, dodajte povrće i kuhajte 10 minuta.

  6. Saspite sadržaj tave u posudu za pečenje, stavite piletinu preko povrća, dodajte supu i sve stavite u pećnicu zagrijanu na 170 °C.

  7. Pecite 40 minuta.

  8. Izvadite pile i povrće iz pećnice, pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.