Pile u povrću
Sastojci
Instrukcije
Umiješajte polovice pileta u sol, biber i brašno.
Zagrijte maslo u tavi i u maslu propržite piletinu dok ne dobije rumenu boju sa svih strana.
Kada porumeni, ostavite piletinu na stranu a masnoću iz tave prebacite u zdjelu.
Dodajte šećer u zdjelu sa masnoćom i ostavite da se smjesa karamelizira.
Nakon što se masnoća karamelizirala, vratite je u tavu, dodajte povrće i kuhajte 10 minuta.
Saspite sadržaj tave u posudu za pečenje, stavite piletinu preko povrća, dodajte supu i sve stavite u pećnicu zagrijanu na 170 °C.
Pecite 40 minuta.
Izvadite pile i povrće iz pećnice, pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.