Pileća cajun pizza

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Pileća cajun pizza

Sastojci

Pileći fileti:
6 komada
Cajun:
2 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Pizza kore:
325 grama
Pizza kore:
325 grama
Mozzarela:
3 šoljice
Mango:
2 komada
Avokado:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Korijander:
1/4 šoljice
Chilli paprika:
1 komad
Zelena salata:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 240° C. Pomiješajte piletinu i cajun začin u velikoj zdjeli.

  2. Zagrijte ulje non-stick tavi na visokoj temperaturi. Dodajte 1/3 piletine i kuhajte 3 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Povremeno promiješajte.

  3. Prebacite to u vatrostalnu posudu i ponovite to u još 2 serije sa preostalom piletinom. Povremeno zagrijte piletinu u tavi između serija.

  4. Stavite 2 pizza kore na 2 posude za pečenje pizze. Pospite pizzu ravnomjerno mozzarelom i piletinom.

  5. Pecite u pećnici, uz povremeno okretanje, 15 minuta ili dok ne dobiju smeđu boju.

  6. U međuvremenu, pomiješajte mango, avokado, luk, korijander, sok od limete i papriku u posebnoj zdjeli. Izmiješajte.

  7. Pospite pizze s tom smjesom, zelenom salatom i izrežite pizzu na komade.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.