Pileća cajun pizza
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 240° C. Pomiješajte piletinu i cajun začin u velikoj zdjeli.
Zagrijte ulje non-stick tavi na visokoj temperaturi. Dodajte 1/3 piletine i kuhajte 3 minute ili dok ne dobije smeđu boju. Povremeno promiješajte.
Prebacite to u vatrostalnu posudu i ponovite to u još 2 serije sa preostalom piletinom. Povremeno zagrijte piletinu u tavi između serija.
Stavite 2 pizza kore na 2 posude za pečenje pizze. Pospite pizzu ravnomjerno mozzarelom i piletinom.
Pecite u pećnici, uz povremeno okretanje, 15 minuta ili dok ne dobiju smeđu boju.
U međuvremenu, pomiješajte mango, avokado, luk, korijander, sok od limete i papriku u posebnoj zdjeli. Izmiješajte.
Pospite pizze s tom smjesom, zelenom salatom i izrežite pizzu na komade.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.