Pileća čorba sa rižom i povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Pileća supa:
5/2 litar
Smeđa riža:
400 grama
Maslac:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
4 komada
Mrkve:
3 komada
Biber:
1/4 kašičice
Sol:
2 kašičice
Ružmarin:
1/2 kašičice
Piletina:
700 grama
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Instrukcije
U većoj šerpi istopite maslac, malo propržite crveni luk, zatim dodajte pileću supu, celer, mrkvu, rižu, biber, sol, ruzmarin, majčinu dušicu i bijeli luk.
Ostavite da smjesa proključa na umjerenoj temperaturi.
Nakon što proključa, kašikom promiješajte smjesu, poklopite i ostavite da kuha najmanje 45 minuta.
Dodajte pileće meso i sol, pa nastavite kuhanje još 20 minuta.
Čorbu poslužite toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.