Pileća jetrica s povrćem i jabukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Crveni luk:
3/2 glavica
Crvene paprike:
2 komada
Pileća jetrica:
350 grama
Bijeli luk:
3 češnja
Jabuka:
1/2 komada
Peršun:
Po želji
Kečap:
1 kašika
Hljeb:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi.
Dodajte luk, papriku, jabuku i ostavite da pirja.
Kada je gotovo dodajte jetricu i kečap pa pecite još malo.
Pred kraj dodajte bijeli luk i peršun.
Poslužite uz hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.