Pileća krilca u soja sosu
Sastojci
Instrukcije
Stavite kukuruzno brašno i sol u veliku plastičnu vrećicu.
Dodajte piletinu i protresite vrećicu.
Stavite piletinu u tavu sa zagrijanim uljem i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.
U međuvremenu stavite vodu, šećer, đumbir, soja sos, med i ocat u jednu posudu.
Stavite na vatru da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da smjesa krčka uz povremeno miješanje, dok se ne zgusne.
Dodajte sjemenke susama, pa u ovaj sos dodajte piletinu.
Rasporedite piletinu u tanjire i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.