Pileća prsa punjena brokulom i sirom
Sastojci
Instrukcije
Cvjetove brokule skuhajte u slanoj vodi, pa ih procijedite.
Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem, pa u njih utrljajte biber,crvenu papriku i sol.
Na sredinu svakog komada stavite malo brokule i sira.
Urolajte meso i pričvrstite čačkalicama.
Pecite u tavi, na zagrijanom ulju dok meso ne dobije ujednačenu boju s obje strane.
Dok se meso peče, napravite sos: u šerpi sjedinite mlijeko, povrtnu supu, malo crvene paprike, soli, bibera i mljevenog bijelog luka i kuhajte nekoliko minuta.
Sos prelijte preko mesa i poslužite jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.