Pileća prsa punjena brokulom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pileća prsa punjena brokulom i sirom

Sastojci

Pileća prsa:
4 komada
Brokule:
1 svežanj
Masni sir:
4 komada
Mlijeko:
125 mililitara
Povrtna supa:
125 mililitara
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Mljevena paprika:
Po želji

Instrukcije

  1. Cvjetove brokule skuhajte u slanoj vodi, pa ih procijedite.

  2. Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem, pa u njih utrljajte biber,crvenu papriku i sol.

  3. Na sredinu svakog komada stavite malo brokule i sira.

  4. Urolajte meso i pričvrstite čačkalicama.

  5. Pecite u tavi, na zagrijanom ulju dok meso ne dobije ujednačenu boju s obje strane.

  6. Dok se meso peče, napravite sos: u šerpi sjedinite mlijeko, povrtnu supu, malo crvene paprike, soli, bibera i mljevenog bijelog luka i kuhajte nekoliko minuta.

  7. Sos prelijte preko mesa i poslužite jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.