Pileća prsa sa bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslo:
3 kašike
Pileći fileti:
4 komada
Bijeli luk u prahu:
2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Crveni luk u prahu:
1 kašičica
Instrukcije
U tavi istopiti maslac.
Pileća prsa istući kuhinjskim čekićem.
Posoliti ih, pobiberiti, dodati druge začine po želji i ostaviti da odstoje 15-ak minuta.
Staviti ih u tavu, posuti bijelim i crvenim lukom u prahu, pa peći po 10 minuta s obje strane.
Poslužiti ih uz prilog po želji
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.