Pileća prsa sa biljnim začinima
Sastojci
Instrukcije
Posudu za pečenje premažite sa malo maslinovog ulja.
Dno posude pospite po jednom kašikicom bosiljka i peršuna, pa poredajte pileća prsa.
Pospite ih bijelim lukom.
U manjoj posudi pomiješajte preostali peršun i bosiljak (po jednu kašikicu), papriku, sol i biber, pa pospite preko piletine.
Kriške paradajza poredajte na piletinu, pa poklopite posudu.
Pecite 25 minuta u rerni na 175 °C, zatim skinite poklopac ili foliju i nastavite peći još 15 minuta, nakon čega možete poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.