Pileća prsa sa sirom i majonezom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
3 komada
Crveni luk:
1 glavica
Kremasti sir:
220 grama
Majoneza:
50 mililitara
Paprike:
1/2 kašičice
Voda:
50 mililitara
Biber:
1/2 kašičice
Sok od limuna:
1 komad
Instrukcije
Pileća prsa kuhati u proključaloj vodi 30-45 minuta.
Kada se skuhana pileća prsa ohlade, izrezati ih na kockice.
U manjoj posudi izmiješati piletinu sa lukom, sirom, majonezom, paprikom, biberom, iscijeđenim sokom od limuna i vodom.
Manji kalup premazati uljem, dodati smjesu piletine i ostalih sastojaka, pa ostaviti u frižider da odstoji najmanje 8 h.
Jelo poslužiti uz krekere.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.