Pileća prsa u sosu od gljiva i sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Pileća prsa u sosu od gljiva i sira

Sastojci

Brašno:
2 kašike
Pileći fileti:
6 komada
Maslac:
75 grama
Gljive:
10 komada
Voda:
100 mililitara
Pileća supa:
100 mililitara
Peršun:
3 kašike
Suho meso:
6 kriški
Bijeli biber:
1 kašičica
Fontina sir:
6 kriški

Instrukcije

  1. Pileća prsa uvaljajte u brašno, a zatim ih stavite u tavu sa istopljenim maslacem.

  2. Pržite ih po 2 minute s obje strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  3. U tavi ispržite i gljive, pa im dodajte vodu i ostavite da krčkaju 3-4 minute.

  4. Pojačajte temperaturu, pa dodajte supu, peršun i biber, pa ostavite da krčka 10-ak minuta.

  5. Na svaki komad pilećih prsa stavite po krišku suhog mesa i sira, pa stavite u tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.

  6. stavite meso u tanjire, prelijte sosom od gljiva i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.