Pileća prsa u sosu od gljiva i sira
Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa uvaljajte u brašno, a zatim ih stavite u tavu sa istopljenim maslacem.
Pržite ih po 2 minute s obje strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
U tavi ispržite i gljive, pa im dodajte vodu i ostavite da krčkaju 3-4 minute.
Pojačajte temperaturu, pa dodajte supu, peršun i biber, pa ostavite da krčka 10-ak minuta.
Na svaki komad pilećih prsa stavite po krišku suhog mesa i sira, pa stavite u tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.
stavite meso u tanjire, prelijte sosom od gljiva i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.