Pileća prsa u paradajz sosu
Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa izrezati na više dijelova i istući kuhinjskim čekićem.
Brašno i sol pomiješati u jednoj posudi, a jaje i mlijeko u drugoj.
U treću posudu staviti prezlu sa začinima.
Pileća prsa prvo uvaljati u brašno, zatim u jaje, pa u prezlu.
Peći nekoliko minuta u tavi na zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane, pa ih staviti u posudu za pečenje u koju je prethodno stavljena ½ paradajz sosa.
Preko pilećih prsa potopljenih u sos staviti mozzarelu, zatim ih preliti ostatkom sosa, posuti parmigiano sirom i peći 30 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.