Pileća prsa u paradajz sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Pileća prsa u paradajz sosu

Sastojci

Pileći fileti:
1 kilogram
Brašno:
120 grama
Sol:
1 kašičica
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
60 mililitara
Prezla:
350 grama
Paradajz sos:
800 mililitara
Mozzarela:
450 grama
Parmigiano-regiano sir:
60 grama

Instrukcije

  1. Pileća prsa izrezati na više dijelova i istući kuhinjskim čekićem.

  2. Brašno i  sol pomiješati u jednoj posudi, a jaje i mlijeko u drugoj.

  3. U treću posudu staviti prezlu sa začinima.

  4. Pileća prsa prvo uvaljati u brašno, zatim u jaje, pa u prezlu.

  5. Peći nekoliko minuta u tavi na zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane, pa ih staviti u posudu za pečenje u koju je prethodno stavljena ½ paradajz sosa.

  6. Preko pilećih prsa potopljenih u sos staviti mozzarelu, zatim ih preliti ostatkom sosa, posuti parmigiano sirom i peći 30 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.